Stichting

Algemeen nut beogende instelling

Een Algemeen nut beogende instelling (ANBI) is een kerkelijke, levensbeschouwelijke, charitatieve, culturele, wetenschappelijke of  andere instelling die het algemeen belang dient. Een erkenning als ANBI heeft bepaalde fiscale voordelen voor de organisatie zelf en  ook voor de Nederlandse belastingbetaler die een schenking doet aan die organisatie.

Stichtingsgegevens:
Bezoekadres Rodenburglaan 80, 2241 WT Wassenaar
Postadres Postbus 72 2240 AB Wassenaar
Telefoon 070-5118933
E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bankrek. NL32RABO0368050556
K.v. K. nr. 27194306
UBN nr. 6043920
Onze Zorg-en kinderboerderij Wassenaar is een ANBI instelling. Ons fiscaal nummer is 8161.61.537.

Klik hier voor de financiƫle verantwoording

Is een gift aftrekbaar binnen de IB aangifte ?
Als de Belastingdienst een organisatie als ANBI erkent, komt die organisatie in aanmerking voor vrijstelling van schenk- en erfbelasting. Die erkenning is ook voor de schenker belangrijk. U kunt voor de inkomstenbelasting (IB) alleen giftenaftrek krijgen voor giften/schenkingen aan een instelling die een beschikking van de Belastingdienst heeft gekregen.

Moeten goede doelen schenkbelasting betalen over mijn gift/schenking?
Organisaties/Instellingen voor goede doelen die zijn erkend als ANBI zijn volledig vrijgesteld van schenk- en erfbelasting. Zij hoeven geen schenkbelasting te betalen over uw gift/schenking of over uitkeringen die zij in het algemeen belang doen. Ook betalen deze organisaties/instellingen geen erfbelasting over ontvangen erfenissen.