Ali Alert

 ali alert

 

Onlangs sloeg de bliksem in bij een varkenshouderij. En weer leidde dit tot een grote brand waarbij 4000 zeugen omkwamen. Wat een verdriet. Onze varkens Porgy, Boris en ook wij, geiten, schapen en de andere bewoners van de boerderij waren er kapot van. De mens, de vleesetende veelvraat, propt varkens samen in goed afgesloten donkere schuren om de vleesproductie zo hoog en de kosten zo laag mogelijk te houden. Het houden van dieren is een zielloze en materiele gang van zaken geworden met als doel massaproductie. En ja, dat maakt mij boos!

 

Dierenwelzijn is ver te zoeken. Voortdurend bereiken ons berichten over verschrikkingen in slachterijen. Dierenartsen, werkzaam voor de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit die zich inzetten voor het welzijn van dieren, worden niet gehoord en zelfs tegengewerkt. Is de vleesindustrie zo machtig?

Weet u waar de werkelijke macht ligt? Bij u! Maar wat kan het u schelen…als u maar uw lap vlees naar binnen kunt werken voor een goede prijs en met een goed glas wijn. Uw eigen wellness staat toch zeker voorop. Hoe wij aan ons eind komen zal u een worst zijn. Of toch niet?

Er zit maar 1 ding op en dat is minder vlees van meer ‘gelukkige’ dieren òf (nog beter) geen vlees consumeren. Dat vraagt om bewustwording en zelfinzicht. Gaat dat de mensheid lukken?!

Ik heb mijn twijfels en ben woedend.  Want ik heb het nog niet eens over het vlees van zieke biggen en de 3 ton op de grond gevallen vervuilde plofkipfilets die gewoon in de kiloknallerverpakking verdwijnt en uiteindelijk op uw bord. Op uw gezondheid!

Dan hebben we liever dat u met ons gaat yoga-en. Ja ècht: geitenyoga, overgewaaid uit het land van de ongekende mogelijkheden Amerika. Er schijnt in Amsterdam een boerderij te zijn waar je al mediterend het drukke leven tegemoet kan treden met een geit op je rug. We vreten wel uw yoga-mat op tijdens de zonnegroet. Doe het tegelijkertijd met bier-yoga en u hebt de perfecte combi. Kom maar bij ons langs, dan neem ik u gratis en voor niets op de hoorns. Wilt u dat niet dan moet u rennen en werkt u meteen aan uw conditie. Daarna doet u nog een upward facing goat  samen met mijn zus Baba (zie foto) om af te sluiten met savasana op uw aangevreten yogamat.

 

Namasté,  Ali.

 

ali plaatje