Ali Alert

 ali alert

 

De Barones

Vorig jaar is via Crowdfunding voldoende geld binnengehaald om een prachtige behuizing te bouwen voor een nieuwe generatie knuffelbare cavia’s. Dit luxe appartement voorzien van alle gemakken, gemaakt door een professionele meubelmaker (zie www.deblauweboot.nlis afgelopen week opgeleverd en wordt deze week officieel geopend. Onder de nieuwe bewoners is een dame van stand die aangesproken wil worden met ‘Barones’. Zij heeft gevraagd of zij deze column mag gebruiken om u kennis te laten maken met haar huisgenoten. Bij deze. 

Dank, edele Nubische geit. Als lid van een al oude adellijke caviafamille heb ik het genoegen enkele woorden tot u, nobele Wassenaarders , te richten. Wij zijn verheugd met ons nieuwe ruime landhuis. Chapeau voor de maker.Zo is er een buitenplaats bereikbaar via een lange trap alwaar ‘s ochtends een heerlijk fris en fruitig ontbijt wordt opgediend. De binnen-uitloop is voorzien van een heren- en damestoilet. Komisch misverstand met de architect aangezien wij allen tot het vrouwelijk geslacht behoren. Maar goed, een extra toilet kan geen kwaad en het is heerlijk zonder kerels want mijn motto is: alles went, behalve een vent!

Op gezette tijden kan, onder het toezicht van ervaren begeleiders, met ons gekroeld worden (het woord ‘ knuffelen’ is voor mij een gruwel!). Een dergelijk rendez-vous is voor ons geen probleem. Wij zijn daartoe speciaal getraind zodat wij het geaai, geborstel en gekroel kunnen verdragen. U begrijpt dat ik als Barones wel met respect en flair getoucheerd wil worden. Voor mijn huisgenoten geldt hetzelfde; wij zijn nu eenmaal sensitieve en kwetsbare diertjes.

Ik zal in het kort mijn jonge vrindinnen aan u voorstellen. Te beginnen met de naïeve Brownie die, op haar nadrukkelijke verzoek dit expliciet te melden, ondanks haar eetlustopwekkende naam niet consumeerbaar is. Punky is met haar wilde haardracht een speelse cavia met een hoog aaibaarheidsgehalte. Yamyam en Chumchum zijn tweelingzusjes met een zeer uiteenlopend karakter. De eerste introvert en zachtaardig, de tweede last van ADHD en daarbij behoorlijk chagrijnig.De bonte Marianneke piept de oren van je hoofd en is roddelziek maar van echte kwaadsprekerij is gelukkig geen sprake. En als laatste de roodharige Vosje die meer kruinen heeft dan haar lief is. U kunt kennis met ons maken op woensdag 17 mei om 14.00 uur wanneer ons prachtige landhuis officieel wordt geopend. 

Gegroet, 

de Barones